BodyWrap bestanddelen

BodyWrap bestanddelen

Welke Ingrediënten bevat de Body Wrap?

De Body Wrap bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en bevat GEEN parabenen, minerale olie, lanoline , propyleenglycol, isopropyl alcohol, kunstmatige kleurstoffen, synthetische geuren of dierlijke bijproducten

PAARDENKASTANJE
De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), ook wel wilde kastanje genoemd, is een loofboom waarvan de vruchten vanwege een gezondheidsdoeleinde vaak in supplementen worden verwerkt. Verwar ze niet met de tamme kastanje, die je gewoon in de keuken gebruikt. De paardenkastanje bevat diverse actieve stoffen die een gunstige invloed hebben op de vaatwanden. Zij bevordert de doorbloeding en is goed voor de vochthuishouding. Dit kan van pas komen bij, zware en vermoeide benen en wordt gebruikt bij ontsierende aderen.

GROENE THEE EXTRACT
Groene thee (Camellia sinensis) wordt steeds bekender en populairder. Het past goed in een gezonde leefstijl. In groene thee zit een stof die de verbranding van vetten stimuleert. Het lijkt er sterk op dat groene thee een bijdrage kan leveren bij afvallen, al moet dit nog verder worden onderzocht. Er zijn ook aanwijzingen dat groene thee een antioxidant werking heeft en je lichaam tegen bepaalde stoffen kan beschermen, de zogenaamde vrije radicalen.

CENTELLA ASIATICA
Centella asiatica (gotu kola) blad extract is een aan de peterselie verwant plantje dat vooral in Azië voorkomt. C. Asiatica wordt in de ayurverdische, traditionele Afrikaanse en Chinese geneeswijze gebruikt om nervositeit, vergeetachtigheid, concentratieproblemen (inwendig) en wonden (uitwendig) te behandelen.
De positieve effecten van gotu kola op ons gestel zijn goed gedocumenteerd. Een bonus effect van gotu kola is dat het de aanmaak van collageen type I stimuleert. Dat verklaart de wondreparerende en litteken verminderende eigenschappen. Gotu Kola zit vol alkaloïden en mineralen die een sterke anti bacteriële werking hebben. Gotu Kola repareert de huid en het bindweefsel, stimuleert de aanmaak van collageen, verstevigt de huid en vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

HEERMOES
Heermoes (Equisetum arvense) stimuleert de aanmaak, het herstel en de souplesse van bindweefsel. Het kiezelzuur, de flavonoíden en saponinen zijn verantwoordelijk voor deze bindweefselversterkende werking. Alles wat met bindweefsel te maken heeft: kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid, haar en nagels, wordt elastischer. Het verouderingsproces wordt in zijn algemeenheid afgeremd. Heermoes doet wonden sneller genezen.

EUCALYPTUSOLIE
De eucalyptusboom (Eucalyptus Globulus) komt van oorsprong van Down Under, Australië. De Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, hebben de krachten van de eucalyptusboom al lang geleden ontdekt. De Aboriginals maakten thee en olie van de bladeren van de eucalyptusboom. Eucalyptusthee werd gedronken om koorts te laten zakken. Eucalyptus staat bekend om zijn antiseptische, antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Het regenereert, revitaliseert, kalmeert, verkoelt en stimuleert de huid en de bloedcirculatie. Vermindert vlekken en overtollige olie.

KELP
Kelp (Fucus vesiculosus) verhoogt de basale stofwisseling en daarmee de vetverbranding. Het versnelt de afvoer van gifstoffen uit de cellen en is effectief tegen rimpels. Bovendien versterkt en bevordert kelp het metabolisme. Kelp wordt ook vaak aan voedingssupplementen toegevoegd omdat dit zeewier naast jodium ook verschillende vitamines en een groot aantal mineralen bevat.

KLIMOP
In klimop (Hedera Helix) zitten veel flavonolglycosiden. Daarnaast zitten er veel saponinen in. Saponinen worden ook wel zeepstoffen genoemd; het zijn schoonmakende, antibacteriële en schimmelwerende stoffen; dat is de reden dat klimop veel voor uitwendig gebruik wordt ingezet.

Klimop is huidprikkelend; het verhoogt de doorbloeding van de huid. Het werkt bloedvatverwijdend en bloedsomloopbevorderend. Door saponinen in klimop bestrijden deze plant bacteriën, schimmels en parasieten. Verder is het pijnstillend voor oppervlakkige zenuwen en werkt klimop ontzwellend. Looistoffen in de klimop zorgen voor een samentrekkend effect wat goed is voor wondheling; bovendien stimuleert deze plant de vorming van een nieuwe huid.

MENTHOL
Menthol is een terpenoide uit de essentiële olie van de munt familie (Mentha spp ), zoals pepermunt, wilde munt en anderen. Menthol heeft een ontstekingsremmende werking en geeft een ​​koel en rustgevend gevoel aan de huid.

DERIVAAT VAN ZEEWIER:
Zeewieren zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten. In de oceaan nemen ze de mineralen direct in zich op, en concentreren deze in hun celstructuur. Al deze gezonde mineralen staan volledig tot je beschikking. Zeewier heeft vele voordelen want de gezondheid bevorderende nutriënten van zeewier gunstig voor het hele lichaam omdat zij door de huid worden opgenomen. Het uitwendige gebruik van zeewier kan helpen de huid te verstevigen, te ontgiften en/of te tonifiëren. Sommige stoffen worden, na op de huid te zijn aangebracht, eerst door de buitenste lagen van de huid (epidermis) via de poriën geabsorbeerd. Vervolgens worden ze door de onderhuidslagen opgenomen. Of opgeslagen voor latere opname in de bloedbaan.

PANTHENOL
Pathenol hydrateert de huid, zorgt voor een goede conditie van de huid, kalmeert de geïrriteerde huid en bevordert herstel van de huid. Pathenol wordt vaak ingezet voor wondgenezing en het beschermt de huid tegen zonnebrand

GUARANA
Guaraná (Paullinia cupana) is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk 'energiesupplement'. Het geeft je een boost en stimuleert de bloedsomloop.

ROZEMARIJNOLIE
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een houtige en aromatische altijd groene en winterharde heester. De plant bloeit van maart tot mei met kleine blauwwitte bloemen. Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop, is antiseptisch, stimuleert de stofwisselingsprocessen in de huid en zorgt voor een strakkere en stevigere huid.